THE ULTIMATE STEEL COMPANY

Een miljoen keer inductieharden

Sabo Boxtel draait zijn hand niet om voor grote series. Als een klant per jaar een miljoen assen aanbiedt voor inductieharden, dan is dat geen enkel probleem.

Peter Heessels, directeur/eigenaar van Helmond Precisie B.V. aan het woord: “Sabo Boxtel is een van de weinige bedrijven in Nederland die het proces van inductieharden tot in de puntjes beheerst. Bovendien levert Sabo Boxtel, net als ons bedrijf, de hoogste kwaliteit binnen de afgesproken termijnen. Sabo is zeer flexibel met zeer korte omsteltijden, waardoor ze snel kunnen reageren op spoedorders. Ook over de prijzen die Sabo Boxtel vraagt, kan Heessels kort zijn: “Die zijn alleszins redelijk. In al die jaren hebben wij nog nooit de behoefte gehad om schaduwoffertes te vragen.”

Een extra pluspunt is de geografische ligging. “Met een omzet van een miljoen assen per jaar moet de afstand Helmond/Boxtel dagelijks, soms tweemaal dagelijks overbrugd worden. Vòòr het uiteindelijk maatslijpen, gaan de assen namelijk naar Sabo Boxtel om het proces van inductieharden te ondergaan. Daarna komen de producten terug naar Helmond. ”, aldus Heessels. Die kwaliteiten zorgen ervoor dat er tussen de bedrijven al meer dan 25 jaar een relatie bestaat.

De corebusiness van Helmond Precisie is centerloos slijpen. Niet veel bedrijven in Nederland zijn hier op toegespitst en uitgerust. Het productieproces is uitermate geschikt voor grote series. Jaarlijks worden zo’n 1.000.000 assen nauwkeurig geslepen met 4µ tolerantie. In alle soorten en in alle maatvoeringen.

 Meer info over de producten van Helmond Precisie BV?

Bel 0492 539 885 of surf naar www.helmond-precisie.nl